Säästäminen ja sijoittaminen

Säästäminen ja sijoittaminen on ollut viime aikoina monien ihmisten huulilla. Täällä pureudutaan keinoihin millä jokainen voi säästää ja sijoittaa. Ei tarvitse olla suuret tulot, että voi säästää ja sijoittaa. Aloittaminen on tärkeintä. Tee se nyt. Aloita pienestä kokeile ja opi.

Se on varmasti elämäsi yksi viisaimmista päätöksistä. Säästäminen ei ole vaikeaa, sijoittaminen ei oikeasti tarvitse olla vaikeaa. Osake sijoituksissa on hyötyä siitä että tutustuu todella hyvin sijoitettavaan kohteeseen. Onko yhtiöllä tulevaisuutta sitä kannattaa pohtia? Onko yhtiö pahasti velkaantunut? Kuka sitä johtaa? Ketkä on sen kilpailijat?

Rahastoissa passiiviseen indeksi rahastoon sijoittaminen on aika murheetonta tietysti tuottopuoli ei välttämättä ole niin hyvä mutta yönsä voi aika rauhassa nukkua. Aktiivisesti hoidetussa rahastossa, rahaston hoitaja pyrkii tekemään tulosta ja miettii peliliikkeitä ja siitä heille maksetaan kuluissa. Tämä on hyvä muistaa. Tietysti se ei ole tae myöskään paremmasta tuloksesta. Mutta jos onnistut löytämään rahaston joka tuottaa vaikka 50% vuodessa ja sen kulut on 2% niin itse olisin valmis maksamaan sen 2% kuluissa jos noin hyvään tuottoon pystyy. Nämä luvut oli heitetty hatusta. Mutta tutustu avaintieto-esitteeseen rahastoissa ja pohdi sopiiko kyseinen rahasto sinulle? oletko valmis maksamaan rahaston perimät kulut?

Hyvä muisti sääntö on se että sijoita sen verran kuin olet valmis myös kokonaisuutena menettämään, ilman että oma tulevaisuutesi kaatuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *